sábado, 5 de febrero de 2011

Curriculum vitae

NOME: Martín Álvarez González
D.N.I: 34999659-F
DIRECCIÓN: Avenida de Celanova nº 3- 4ºI (32002), A Valenzá, Barbadás, Ourense.
TELEFÓNO: 661926549
ESTUDIOS FEITOS:
TECNICO ESPECIALISTA EN HOSTALERÍA E TURISMO
DIPLOMADO EN EMPRESAS E ACTIVIDADES TURÍSTICAS

EXPERIENCIA PROFESIONAL:
COCIÑEIRO EN DIVERSOS RESTAURANTES DA PROVINCIA
Parrillada Celanova, Residencia terceira idade de Bande
Centro de menores da Carballeira(Ourense), Seminario menor diocesano(Ourense),etc.
IMPARTICIÓN DE CURSOS EN DIVERSAS ASOCIACIONS E ORGANISMOS.
Mancomunidade “Terra de Celanova” (Ourense), Fondo formación (Vigo), C.I.P. (Vigo), Cruz vermella (Ourense), Centro de estudios téxtiles (Allariz), Colexio Santo Ángel Ourense). Asociación amas de casa da Merca—2004, Concello de Celanova 2005 -Obradoiro de cociña tradicional-, Asociación universitaria Cuco (Universidade de Vigo, campus Ourense), etc.

ACTIVIDADE COMPLEMENTARIA DE FORMACIÓN EN COCIÑA:
Stage en hotel WEMISTER (1 estrela Michelín). París, marzo 2002
Estadía formativa en restaurante La Estación (Cambre) 1 estrela Michelín, agosto 2008.
Diversos de formación específica en cocina.

PROFESIÓN: P.T.F.P, Especialidad cociña, no I.E.S. Vilamarín (Ourense).Funcionario de carreira, profesor de cociña dende o curso 2000-2001.
2001-2002 profesor interino
2002-2003—xefe departamento de hostalería
2003-2004—vicedirector
2004-2005---secretario


OUTROS DATOS:
Colaborador da revista Auria, con artículos de cociña dende marzo do 2004.
Colaborador no diario La Región, espacio “gente mayor”.
Promotor do emprego da Estruga na cociña con impartición de conferencias e actividades de degustación.Codirector do proxecto de investigación Estrugas I+D+I na Facultade de ciencias (campus de Ourense).
Impulsor para a creación da Asociación cultural As Ortigas para promover o aproveitamento da Urtica dioica.Cargo directivo, presidente.
Asesor en diversos restaurantes:Restaurante A Rola (Muíños), Casa Mariña (Bande), mesón A touza (Calvos de Randín), etc.

PUBLICICACIÓNS:
Estrugas, ed. Deputación Ourense.
45 recetas con ortigas, Alvarellos editora
Guía da gastronomía secreta de Galcia: Ourense, Alvarellos editora.
O Barquilleiro, vendedor d´olvido, toxosoutos, María del Carmen Jiménez Paz, Martín Álvarez González.
AA.VV., Gastronomía de Galicia por comarcas, Baixa Limia, La voz de Galicia colaboración.

PREMIOS:
Premio Gourmand 2006
Premio Raigame de investigación etnográfica, 2010 por o traballo “O Rianxo en Ourense”.
Concurso de cocina convocados en diversos concellos: A Gudiña, Viana do Bolo, Allariz.
Premio Coren a la mejor receta con pollo de corral, 2010
Premio Gourmand 2010
Premio Ánxel Casal convocado pola Asociación galega de editores 2010 ao libro de non ficción” , finalistas pola obra Guía secreta da gastronomía de Galicia: Ourense

No hay comentarios:

Publicar un comentario

EXPÓN AQUÍ TU COMENTARIO